Hulptroepen naar Sint-Maarten

Print
Hulptroepen naar Sint-Maarten

Afbeelding: ANP

De Nederlandse krijgsmacht, de kustwacht en het Rode Kruis zijn met groot materieel actief in Sint-Maarten na de orkaan Irma. Op Saba en Sint-Eustatius is ook hulp, maar de schade op die eilanden is veel kleiner.

Een overzicht van de hulp aan het gebied:

- Koninklijke Marine: Patrouilleschip Zr. Ms. Zeeland en ondersteuningsschip Zr. Ms. Pelikaan brengen spullen en militairen.

- Koninklijke Luchtmacht: Een KDC-10 en een Boeing C-17 Globemaster III brengen goederen en militairen van Vliegbasis Eindhoven naar Curaçao, twee C-130 Hercules-toestellen worden ingezet om ze vervolgens naar Sint-Maarten te brengen.

- Koninklijke Landmacht: De 11 Geniecompagnie van de 11 Luchtmobiele Brigade helpt bij het opruimen van puin en het repareren van beschadigde gebouwen.

- Korps Mariniers. Ongeveer honderd mariniers moeten hulp verlenen en de orde handhaven.

- Koninklijke Marechaussee: Enkele tientallen marechaussees helpen om de orde te handhaven.

- Kustwacht: Een schip, de Poema, helpt om hulpgoederen bij Sint-Maarten aan land te brengen. Daarnaast wordt een Kustwachtvliegtuig gebruikt om militairen van Curaçao naar Sint-Maarten te brengen.

- Rode Kruis/KLM: KLM laat een vrachtvliegtuig voor het Rode Kruis naar Curaçao vliegen. Aan boord zijn 60 ton aan hulpgoederen, zoals 5800 dekzeilen, 9000 jerrycans, 2000 keukensets, vier generatoren en acht zonnepanelen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →