Open dag Grensmaasproject trekt 6000 bezoekers

Print
Open dag Grensmaasproject trekt 6000 bezoekers

Afbeelding: De Limburger

De open dag van het Grensmaasproject tussen Illikhoven en Schipperskerk heeft zesduizend bezoekers getrokken.

Dat zegt woordvoerder Peet Adams van het Consortium Grensmaas, dat de open dag organiseerde met Rijkswaterstaat Maaswerken, de gemeenten Sittard-Geleen en Echt-Susteren, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. 

Gevarieerd
De organisatie had op maximaal vijfduizend bezoekers gerekend. "Bij goed weer", aldus Adams. "Dat was het niet. Toch zijn de mensen massaal gekomen." Een mogelijke verklaring voor de grote toeloop is volgens de zegsman dat het de eerste open dag in deze regio was. De vorige edities vonden plaats bij Itteren. "Bovendien was het programma dit keer groter en gevarieerder."

Machinepark
De bezoekers konden het machinepark bekijken, kregen tekst en uitleg over de voortgang van het werk en konden tijdens rondritten per boot, huifkar of dubbeldekker zien hoe de rivierverruiming gestalte krijgt. Verder was gezorgd voor vermaak. Zo waren er flyboardshows op het water en was er een concert van het Kozakkenkoor Maasland.  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →