Gevangenen Sint-Maarten overgebracht naar Curacao

Print
Gevangenen Sint-Maarten overgebracht naar Curacao

Afbeelding: ANP

De 135 gevangenen die in de Pointe Blanche-gevangenis op Sint-Maarten zitten, worden overgebracht naar Curaçao en Bonaire, meldde de minister van Justitie van Curaçao.

De gevangenis is zwaar getroffen door orkaan Irma. Daar kwamen zaterdagmiddag (lokale tijd) de zware windstoten en regenbuien van tropische storm José nog overheen.

Nierpatiënten
Een groep mensen uit Sint-Maarten die dringend medische hulp nodig heeft, is zaterdag per vliegtuig naar Curaçao vervoerd. Het ging onder meer om nierpatiënten. Sinds Nederlandse militairen de landingsbaan van het eiland hebben schoongemaakt, is weer luchtverkeer mogelijk, maar nog niet voor commerciële vluchten.

De grootste onderwijsorganisatie op Curaçao is op zoek naar pleeggezinnen voor kinderen van Sint-Maarten, die komende tijd naar Curaçao komen om daar te worden opgevangen en onderwijs te volgen.
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →