Zwak PSV loopt averij op in Heerenveen

Lozano wordt van het veld gestuurd.© ANP Pro Shots

Zeneli viert zijn treffer.© ANP Pro Shots

thumbnail: Lozano wordt van het veld gestuurd.
thumbnail: Zeneli viert zijn treffer.

PSV heeft wederom verloren van SC Heerenveen. De Friezen hadden aan tien minuten genoeg om de Eindhovenaren op een 2-0 nederlaag te trakteren. Arber Zeneli en Reza Ghoochannejhad deden PSV vroeg pijn waarna PSV mede door een rode kaart van Hirving Lozano weinig meer in de melk te brokkelen had.

AD/Maarten Wijffels

Deze zomer viel het kampioensteam van 2015 en 2016 uit elkaar. Na een bewogen transferperiode denken ze bij PSV met pijn en moeite toch weer een titelwaardige selectie te hebben samengesteld. Maar bij de eerste test in deze competitie in een zware uitwedstrijd bleek daar niks van. Een kansloze middag in Friesland tegen Heerenveen leidde tot de eerste nederlaag.

ZeneliEn met 2-0 kwam de ploeg van Phillip Cocu er nog genadig vanaf. In elke linie had Heerenveen op zijn minst één betere pion staan op een vitale positie in het elftal. Een paar voorbeelden? De pas 17-jarige Kick Pierie blonk bij de thuisclub uit in het hart van de defensie, daar waar Derrick Luckassen bij PSV mede schuld had aan de snelle 1-0 en 2-0 na 4 en 6 minuten spelen.

Op het middenveld bepaalde Stijn Schaars het ritme en moest Jorrit Hendrix het ondergaan, als controleur bij het andere team. Voorin fladderde Arber Zeneli een middag lang ongrijpbaar over het veld, gedragen door zijn schitterende knal van 25 meter in de bovenhoek bij de 1-0. Rode kaartEn Steven Bergwijn, het 'grote' creactieve talent in Eindhoven? Die had af en toe een actie en soms een dribbel, maar het bleef allemaal volstrekt gevaarloos. Heerenveen was het team, PSV de verzameling individuen. En ze moesten toen het al 2-0 stond ook nog meer dan 50 minuten verder met tien man. Arbiter Kevin Blom zag een directe rode kaart in een charge van Hirving Lozano op de benen van Denzel Dumfries. Dat zou betekenen dat PSV zijn Mexicaanse pingelaar mist in de topper van komend weekeinde tegen Feyenoord.

Maar de tv-beelden gaven ook grond voor twijfel. En dus lijkt de kans groot dat PSV beroep zal aantekenen, waardoor Lozano er zondag toch bij zou kunnen zijn bij een ploeg die gisteren kansloos werd weggeveegd en moet vrezen voor meer puntenverlies.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal