Roda hulpeloos en machteloos in Utrecht

© ANP

Ook na de vierde competitiewedstrijd staat Roda JC nog met lege handen. De Kerkradenaren waren zondagmiddag in de Galgenwaard een speelbal van FC Utrecht: 2-0. In negentig minuten wist de ploeg van coach Robert Molenaar niet tot ook maar één serieuze doelpoging te komen.

Roel WIche

Roda startte met een versterkt middenveld (Tsiy Ndenge voor spits Jorn Vancamp), maar al heel snel konden alle uitgetekende plannen de papierversnipperaar in. Na 81 seconden scoorde het overrompelend gestarte Utrecht de 1-0 via een schot van Van der Streek. Tot overmaat van ramp voor de Kerkradenaren moest Gnjatic al na een kwartier geblesseerd van het veld. Hij werd vervangen door Mario Engels, die net als rechtsback Ashton Götz zijn eerste minuten in de eredivisie maakte.

De Utrechts storm luwde wat gedurende de eerste helft, maar Roda kwam amper aan een weerwoord toe. De schaarse aanvallen smoorden in balverlies en verkeerde keuzes. De thuisploeg bleef gevaarlijk en raakte vlak voor rust via Labyad de lat.

Ook in de tweede helft stormde Utrecht op het wankelende Limburgse fort af. Doelman Jurjus hield met een aantal knappe reflexen Roda overeind, maar moest na 58 minuten toch capituleren toen Labyad de trekker over haalde: 2-0. Met kunst- en vliegwerk voorkwamen de gasten verdere schade, maar daar was alles ook mee gezegd. Roda staat nu voorlaatste en wacht zaterdag in eigen huis een cruciaal duel, tegen hekkensluiter Willem II.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal