Loon naar werken voor VVV

© ANP

VVV heeft in de Euroborg op de valreep een zwaarbevochten punt gepakt tegen Groningen: 1-1. Debutant Kelechi Nwakali maakte de dikverdiende gelijkmaker in de blessuretijd.

Hans Straus

De uitstekend keepende Lars Unnerstall pakte nog een penalty van Mahi.

Zonder Van CrooijIn het uitduel bij FC Groningen moest VVV het voor het eerst dit seizoen doen zonder de onberekenbare aanvaller Vito van Crooij. De clubtopscorer (twee treffers) sukkelde de afgelopen week met een spierblessure, maar leek aanvankelijk toch te kunnen spelen. VVV-trainer Maurice Steijn koos echter voor Torino Hunte. Van Crooij zat niet eens op de bank. Voor Roel Janssen (kuitbeenkwetsuur) speelde bovendien Leroy Labylle.

Eerste helftIn de eerste helft begon de thuisploeg voortvarend. Het eerste kwartier was voor Groningen, zeker toen na vijftien minuten Jerold Promes de fout in ging. Hij gleed uit toen hij voor Mimoun Mahi wilde komen: 1-0 door de kersverse international van Marokko. VVV herstelde zich echter snel van die onnodige treffer. De ploeg van Maurice Steijn ging steeds beter spelen, was heer en meester op het middenveld, maar vergat te scoren. Tarik Tissoudali, Torino Hunte en Clint Leemans hadden het goede spel van VVV moeten verzilveren.

Tweede helftNa de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Groningen profiteerde vooral van foutjes van VVV; de Venlonaren waren veel gevaarlijker dan de thuisploeg. In de 48ste minuut leek Groningen te gaan profiteren van een fout van Promes. De verdediger was zijn tegenstander even kwijt en de ingreep van Promes leverde Groningen een makkelijk gegeven strafschop op. Lars Unnerstall pakte de inzet van Mahi echter fraai.

Daarna was het weer VVV wat de klok sloeg. Kansen voor Thy, Tissoudali en Hunte werden opnieuw niet verzilverd. Ook Seuntjens was van afstand gevaarlijk met schoten die maar net over gingen. Na het uur drong Groningen aan, maar Unnerstall liet zich niet foppen. In de 65ste minuut bracht Maurice Steijn met Johnatan Opoku voor Tissoudali zijn eerste wissel. Opoku maakte zijn eredivisiedebuut na maandenlang blessureleed, waar je toch nieuwelingen als Mink Peeters, Etienne Amenyido of Kelechi Nwakali zou verwachten. Die laatste kwam zijn debuut bij VVV maken in de 75ste minuut voor Hunte. Ook Damian van Bruggen mocht opdraven; hij verving de aangeslagen Nils Röseler.

VVV bleef druk houden op het Groningse doel. De thuisploeg beperkte zich tot counteren. VVV deed dat uiteindelijk effectiever. Lennart Thy stuurde Nwakali weg en de Nigeriaan scoorde met zijn hoofd beheerst over Padt heen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal