Brand in flatwoning Roermond snel onder controle

© David Dunnaway

© David Dunnaway

© Archief ANP

thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

In Roermond is zondagavond een binnenbrand uitgebroken in een flatwoning. De bewoner van het appartement is aangehouden.

Redactie

De brandweer moest rond 20:30 uur uitrukken voor de brand in de Willem Bayerstraat. De brandweer ging er een tijdje vanuit dat nog één persoon zich in het appartement zou bevinden. Inmiddels is het sein brandmeester gegeven. GewondVier mensen ademden rook in onder wie drie hulpverleners. Eén van de hulpverleners moest voor controle naar het ziekenhuis. De bewoner van de woning die in lichterlaaie stond wilde tijdens het blussen de flat in gaan. Hij werd aangehouden omdat hij niet weg wilde gaan. Het is onduidelijk wat hij van plan was.

OntruimdEen deel van de flat is ontruimd. De bewoners kunnen waarschijnlijk vanavond al terug in hun woning. Al zijn sommige appartementen waarschijnlijk een tijdje langer onbewoonbaar. Hoe het vuur heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal