Oude held Malki traint mee bij Roda

© De Limburger/Jurgen Mols

Sanharib Malki traint vanaf maandag mee met de selectie van Roda JC. De aanvaller uit Syrië, tweevoudig clubtopscorer, doet dat voorlopig op vrijwillige basis.

Roel Wiche

Mocht hij de technische staf ervan overtuigen dat hij fit genoeg is om een meerwaarde voor de ploeg te zijn, dan ligt wellicht een contract klaar. Roda wilde zondag na de verloren wedstrijd tegen FC Utrecht (2-0) nog niets bevestigen, maar diverse goed ingevoerde bronnen in Kerkrade bevestigen dat Malki (33) maandag zijn kicksen weer aantrekt.

Slechtste competitiestartDe Limburgse eredivisionist beleeft de slechtste competitiestart uit de clubhistorie met nul punten uit vier wedstrijden. Technisch directeur Harm van Veldhoven kent de aanvaller goed. Hij werkte eerder als trainer van Roda samen met Malki, die in twee seizoenen ruim veertig doelpunten in een geelzwart shirt maakte.

Syrische ploegDe motivatie voor Malki om een contract af te dwingen is duidelijk: hij wil niet alleen zijn oude liefde Roda helpen, maar ook in beeld blijven bij de Syrische nationale ploeg. Die is immers nog in de race voor het WK in Rusland volgend jaar.

Meer achtergrond op de sportpagina’s van De Limburger.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal