Meer dan 100 Limburgse reclamezuilen vernield: 'Vanuit rijdende auto beschoten'

Vernielde reclamezuil Tilburg© BN de Stem/Toby de Kort

In Tilburg zijn de afgelopen maanden al meer dan 100 Limburgse reclamezuilen vernield. Vermoedelijk worden de zuilen beschoten vanuit een rijdende auto.

Redactie

Dat vertelt Jerry Ramaekers van Reclamebureau Limburg (RBL) tegen BN de Stem. Het bureau levert, beheert en onderhoudt de zuilen in Tilburg

ReparerenDe schade voor het bedrijf bedraagt inmiddels al tienduizenden euro's, want het reperaren van zo'n zuil kost per keer ongeveer 350 euro.

Op basis van bekeken camerabeelden is er volgens Ramaekers inmiddels een verdachte in beeld. En ook de werkwijze lijkt daardoor inmiddels duidelijk. Op de beelden is volgens Ramaekers te zien hoe een auto steevast ter hoogte van een reclamezuil vaart mindert waarna het glas klapt.

Gissen"Het lijkt er sterk op dat vanuit de auto wordt geschoten. Maar het vreemde is: we vinden nooit een kogeltje. Het is gissen, mogelijk gebruikt de dader ijskogels", zo vertelt hij de Brabantse krant, die verder meldt dat de politie bezig is met de zaak.

Voor het reclamebureau is het verder gokken naar de reden van de vernielingen. "We hebben het er met collega's uit de branche over gehad. Dit is nog nooit gebeurd, zelfs niet in Amsterdam waar toch heel wat meer reclamezuilen staan dan in Tilburg."

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal