Meer dan 100 Limburgse reclamezuilen vernield: 'Vanuit rijdende auto beschoten'

Print
Meer dan 100 Limburgse reclamezuilen vernield: 'Vanuit rijdende auto beschoten'

Vernielde reclamezuil Tilburg Afbeelding: BN de Stem/Toby de Kort

In Tilburg zijn de afgelopen maanden al meer dan 100 Limburgse reclamezuilen vernield. Vermoedelijk worden de zuilen beschoten vanuit een rijdende auto.

Dat vertelt Jerry Ramaekers van Reclamebureau Limburg (RBL) tegen BN de Stem. Het bureau levert, beheert en onderhoudt de zuilen in Tilburg

Repareren
De schade voor het bedrijf bedraagt inmiddels al tienduizenden euro's, want het reperaren van zo'n zuil kost per keer ongeveer 350 euro. 

Op basis van bekeken camerabeelden is er volgens Ramaekers inmiddels een verdachte in beeld. En ook de werkwijze lijkt daardoor inmiddels duidelijk. Op de beelden is volgens Ramaekers te zien hoe een auto steevast ter hoogte van een reclamezuil vaart mindert waarna het glas klapt. 

Gissen
"Het lijkt er sterk op dat vanuit de auto wordt geschoten. Maar het vreemde is: we vinden nooit een kogeltje. Het is gissen, mogelijk gebruikt de dader ijskogels", zo vertelt hij de Brabantse krant, die verder meldt dat de politie bezig is met de zaak. 

Voor het reclamebureau is het verder gokken naar de reden van de vernielingen. "We hebben het er met collega's uit de branche over gehad. Dit is nog nooit gebeurd, zelfs niet in Amsterdam waar toch heel wat meer reclamezuilen staan dan in Tilburg."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →