Ook Maastrichtse actrice wordt Annie M.G. Schmidt

Print
Ook Maastrichtse actrice wordt Annie M.G. Schmidt

Simone Kleinsma als Annie M.G. Schmidt. Afbeelding: Stage Entertainment

De Maastrichtse actrice Doris Baaten (61) wordt de vaste vervanger van Simone Kleinsma in de musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’.

Dat meldt producent Stage Entertainment. 

Musical Award
Baaten was de afgelopen decennia in tal van voorstellingen te zien, onder meer in Sweeney Todd, My Fair Lady, Evita, MAMMA MIA!, Anatevka en De Tweeling. Ook speelde ze Friedel, de moeder van Rachel Hazes, in de musical Hij Gelooft in Mij. Voor die rol ontving ze een Musical Award.

Annejet van der Zijl
‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’ is gebaseerd op de biografie van Annejet van der Zijl over de beroemde schrijfster. Vanzelfsprekend komen in de voorstelling liedjes van Schmidt en Harry Bannink voorbij. De musical beleeft deze week de eerste try-outs. Tot en met mei trekt de voorstelling door het land en is onder meer te zien in Amsterdam, Breda, Maastricht (22 tot en met 26 november), Groningen, Rotterdam, Heerlen (2 tot en met 7 januari), Eindhoven en Venlo (9 tot en met 11 maart). 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →