Ook Maastrichtse actrice wordt Annie M.G. Schmidt

Simone Kleinsma als Annie M.G. Schmidt.© Stage Entertainment

De Maastrichtse actrice Doris Baaten (61) wordt de vaste vervanger van Simone Kleinsma in de musical ‘Was Getekend, Annie M.G. Schmidt’.

Ruud Maas

Dat meldt producent Stage Entertainment.

Musical AwardBaaten was de afgelopen decennia in tal van voorstellingen te zien, onder meer in Sweeney Todd, My Fair Lady, Evita, MAMMA MIA!, Anatevka en De Tweeling. Ook speelde ze Friedel, de moeder van Rachel Hazes, in de musical Hij Gelooft in Mij. Voor die rol ontving ze een Musical Award.

Annejet van der Zijl‘Was getekend, Annie M.G. Schmidt’ is gebaseerd op de biografie van Annejet van der Zijl over de beroemde schrijfster. Vanzelfsprekend komen in de voorstelling liedjes van Schmidt en Harry Bannink voorbij. De musical beleeft deze week de eerste try-outs. Tot en met mei trekt de voorstelling door het land en is onder meer te zien in Amsterdam, Breda, Maastricht (22 tot en met 26 november), Groningen, Rotterdam, Heerlen (2 tot en met 7 januari), Eindhoven en Venlo (9 tot en met 11 maart).

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal