Crystal Palace bevestigt: Frank de Boer na 77 dagen alweer ontslagen

© EPA/Peter Powell

Frank de Boer is na 77 dagen ontslagen als trainer van Crystal Palace. Dat heeft de club op haar site bekend gemaakt.

ANP

In een officieel statement bedankt de club De Boer voor "zijn harde werken en toewijding de afgelopen periode". Onder leiding van De Boer verloor Crystal Palace de eerste vier competitiewedstrijden. Daarin wist de Londense voetbalclub bovendien niet te scoren. Het is de tweede keer in korte tijd dat De Boer zijn baan kwijtraakt. Bij het Italiaanse Internazionale was hij 85 dagen in dienst voordat hij werd ontslagen.

VerlorenCrystal Palace verloor in de competitie de thuiswedstrijden tegen Huddersfield (0-3) en Swansea City (0-2) en de uitduels met Liverpool (1-0) en Burnley (1-0). Tussendoor rekende de club in de League Cup moeizaam af met Ipswich Town, dat uitkomt in het Championship.

KritiekDe 47-jarige De Boer, die Ajax van 2011 tot en met 2014 vier landstitels op rij bezorgde, kreeg bij de Engelse club al vrij snel kritiek op de manier waarop hij wilde voetballen. Na het verlies zondag tegen Burnley had de voormalig assistent van het Nederlands elftal er nog vertrouwen in zijn team aan de praat te krijgen.

HodgsonRoy Hodgson wordt genoemd als opvolger van De Boer. De zeventigjarige trainer stapte na het verlies in de achtste finales van het EK van vorig jaar tegen IJsland op als bondscoach van Engeland. Daarna was Hodgson niet meer actief als trainer.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal