Tesla vergroot op afstand actieradius voor orkaanvluchters

© Mitchell Giebels

Tesla heeft de actieradius van zijn voertuigen in Florida door middel van een software-update tijdelijk vergroot met circa 60 kilometer.

Redactie

De ingreep die vanaf afstand wordt gedaan, moet de bezitters van de auto’s betere kans geven om weg te komen voor orkaan Irma.

Instapmodellen Het gaat met name om de instapmodellen van de types Model S en Model X. Die hebben dezelfde 75 kWh accu aan boord als duurdere modellen, maar worden door middel van software afgeknepen tot 60 kWh om de hoger geprijsde varianten aantrekkelijker te maken. UpdateEen klant van Tesla nam contact op met het bedrijf en zei dat hij ongeveer 50 kilometer extra nodig had om weg te komen uit de gevaarlijke plek waar hij toen was. Als reactie op zijn verzoek verspreidde Tesla de update naar alle auto's in Florida, de plek waar de orkaan Irma over trekt. Bij een volgende update keert de actieradiusbeperkende begrenzing weer terug.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal