Aanklager doet Lozano voorstel van twee duels

Lozano wordt van het veld gestuurd.© ANP Pro Shots

De aanklager betaald voetbal van de KNVB heeft PSV-aanvaller Hirving Lozano een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing waarvan één voorwaardelijk.

ANP

De Mexicaan heeft tot maandag 16.00 uur om te reageren. Als Lozano het schikkingsvoorstel niet accepteert, dan wordt de zaak donderdagavond behandeld door de tuchtcommissie in Zeist.

Gemeen spelLozano kreeg zondag in de door PSV met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen tegen het einde van de eerste helft een directe rode kaart na een overtreding op Denzel Dumfries. Volgens de aanklager was sprake van 'ernstig gemeen spel'.

PSV-trainer Phillip Cocu zei na de wedstrijd al een schorsing van zijn buitenaanvaller niet te accepteren. "Hij glijdt uit. Daarna gaat Denzel Dumfries nogal te keer", aldus de coach.

BeroepPSV liet maandagmiddag weten niet akkoord te gaan met het schikkingsvoorstel. De tuchtcommissie oordeelt donderdag of Lozano een straf verdient, mocht het antwoord daarop ja zijn dan kan PSV nog naar de commissie van beroep. In dat laatste geval mist Lozano dan sowieso wel de eerstkomende wedstrijd, zondag thuis tegen Feyenoord.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal