Te weinig deelnemers, Roermond Stormt afgelast

RoermondStormt in 2016.© Jeroen Kuit

Obstakelrun RoermondStormt die zou plaatsvinden op zondag 24 september, gaat niet door. Te weinig deelnemers meldden zich aan.

Redactie

Dat maakte de organisatie van het evenement maandag bekend.

SponsoringStichting RoermondStormt is grotendeels afhankelijk van inkomsten uit inschrijfgeld. Ook de sponsoring blijft achter en dus zijn er niet genoeg middelen om de kosten van bijvoorbeeld verkeersmaatregelen, EHBO, hindernisbouw en veiligheid te dragen.

Concessies"We hebben een bepaalde standaard die we nastreven. Die kunnen we op dit moment niet verwezenlijken. We willen geen concessies doen aan de kwaliteit van het evenement en daarom hebben we besloten om het evenement af te gelasten", zegt voorzitter Jeroen Kouwenberg.

Evenementenkalender"We zien dat de groei die zich door zou moeten zetten van 2016 naar 2017 niet is ontstaan. Waardoor dat komt, is onduidelijk. Het zou te maken kunnen hebben met de volle evenementenkalender in Roermond en andere, soortgelijke evenementen in dezelfde periode in de wereld van de obstakelrun. Wellicht is er sprake van verzadiging van de markt", aldus Kouwenberg.

De organisatie gaat zich beraden of er een nieuwe editie komt in 2018. Alle deelnemers die zich hebben aangemeld voor RoermondStormt 2017 zijn geïnformeerd en krijgen hun inschrijfgeld terug.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal