Triatlete Maaike Caelers laat WK 'met pijn in het hart' schieten

© De Limburger/Ermindo Armino

Maaike Caelers doet komend weekend niet mee aan het WK triatlon in Rotterdam.

Robin van der Kloor

De triatlete uit Weert heeft weliswaar een wildcard gekregen, maar heeft besloten om die niet te verzilveren.

Maagproblemen"Met pijn in mijn hart heb ik me terug getrokken", schrijft ze op haar website. Caelers maakte dit jaar haar comeback na langdurige maagproblemen. Ze boekte niet genoeg resultaten om zich te plaatsen voor het WK in eigen land, maar ze kreeg toch een wildcard.

Afgelopen weekend testte ze de drie elementen: "Om met het positieve te beginnen: het fietsen en lopen ging goed.Maar mijn zwemmen is nog niet op niveau, nog niet goed genoeg voor de sterkst bezette wedstrijd van het jaar!"

TeleurstellingCaelers vreesde dat dit WK op een teleurstelling zou uitdraaien: "De kans op een teleurstellende wedstrijd is groot. Een erg moeilijke beslissing, maar op dit moment de beste. Maar met wat geduld en vertrouwen weet ik zeker dat ik me volgend jaar weer met de besten kan meten!"

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal