PSV gaat niet akkoord met schorsing Lozano

Hirving Lozano druipt af na zijn rode kaart tegen Heerenveen.© ANP Pro Shots

PSV gaat niet akkoord met het voorstel van een schorsing van drie duels, waarvan één voorwaardelijk, dat de aanklager deed aan aanvaller Hirving Lozano.

ANP

Dat betekent dat de zaak donderdag wordt behandeld door de tuchtcommissie. Dat is enkele dagen voor de topontmoeting in Eindhoven met Feyenoord.

Niet accepterenLozano kreeg zondag in de door PSV met 2-0 verloren uitwedstrijd tegen sc Heerenveen tegen het einde van de eerste helft een directe rode kaart na een overtreding op Denzel Dumfries. Volgens de aanklager was sprake van 'ernstig gemeen spel'. PSV-trainer Phillip Cocu zei na de wedstrijd al een schorsing van zijn buitenaanvaller niet te accepteren. "Hij glijdt uit. Daarna gaat Denzel Dumfries nogal te keer", aldus de coach.

Feyenoord, Putten en UtrechtAls de tuchtcommissie ook vindt dat Lozano een straf verdient, dan kan hij nog naar de commissie van beroep. Lozano mist dan sowieso wel de wedstrijd tegen Feyenoord. PSV speelt op 21 september een bekerduel tegen de amateurs van SDS Putten en gaat drie dagen later op bezoek bij FC Utrecht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal