Gemeenteflat Maastricht prijkt op nieuwe postzegel

Print
Gemeenteflat Maastricht prijkt op nieuwe postzegel

Afbeelding: PostNL

De Maastrichtse Gemeenteflat staat op een nieuw vel postzegels van PostNL.

De flat aan de President Rooseveltlaan (voorheen A2) van architect Frans Dingemans figureert op de postzegel als toonbeeld van de wederopbouw.

Noviteit
De Gemeenteflat was de eerste grote flat in Limburg en werd als noviteit gebouwd tussen 1948 en 1951. De 92 woningen waren aanvankelijk bedoeld voor ongehuwden, kinderloze koppels en ander a-typische huishoudens. De flat, die ooit op de nominatie stond om gesloopt te worden, wordt momenteel gerestaureerd.   

Gebouwen
De postzegel (voor post tot 20 gram) is nu verkrijgbaar. Andere gebouwen op het vel zijn: de ventilatiegebouwen van de Velsertunnel, benzinestation Purfina in Arnhem, Van Leer's vatenfabriek in Amstelveen, Soesterkwartier in Amersfoort, Industriegebouw Rotterdam, weverij De Ploeg in Bergeijk, de Hoogovens in IJmuiden, de faculteit voor geodesie in Wageningen en het christelijk lyceum in Den Haag.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →