Gemeenteflat Maastricht prijkt op nieuwe postzegel

© PostNL

De Maastrichtse Gemeenteflat staat op een nieuw vel postzegels van PostNL.

Redactie

De flat aan de President Rooseveltlaan (voorheen A2) van architect Frans Dingemans figureert op de postzegel als toonbeeld van de wederopbouw.

NoviteitDe Gemeenteflat was de eerste grote flat in Limburg en werd als noviteit gebouwd tussen 1948 en 1951. De 92 woningen waren aanvankelijk bedoeld voor ongehuwden, kinderloze koppels en ander a-typische huishoudens. De flat, die ooit op de nominatie stond om gesloopt te worden, wordt momenteel gerestaureerd.

GebouwenDe postzegel (voor post tot 20 gram) is nu verkrijgbaar. Andere gebouwen op het vel zijn: de ventilatiegebouwen van de Velsertunnel, benzinestation Purfina in Arnhem, Van Leer's vatenfabriek in Amstelveen, Soesterkwartier in Amersfoort, Industriegebouw Rotterdam, weverij De Ploeg in Bergeijk, de Hoogovens in IJmuiden, de faculteit voor geodesie in Wageningen en het christelijk lyceum in Den Haag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal