'Muurschildering van Roda-topscorer Nanninga in Groningen'

Dick Nanninga (rechts) in actie namens Roda JC tegen MVV.© Frits Widdershoven

Politici Tjeerd van Dekken en Sandra Beckerman willen een muurschildering van oud-Roda JC'er en -MVV'er Dick Nanninga in de Groningse Oosterparkwijk. Ze hebben de gemeente en de wooncorporatie een brief gestuurd.

Redactie

"Vorig jaar zijn wij een petitie gestart voor een eerbetoon aan onze held. Die petitie kon op veel steun rekenen in de wijk en ver daarbuiten. Dat eerbetoon moet er komen", zegt Beckerman tegen RTV Noord.

PetitieRuim driehonderd mensen zouden al hebben gereageerd op de online petitie. De steun komt uit heel Nederland, zoals van mensen van zijn oude clubs. Nanninga speelde van 1974 tot en met 1982 voor Roda JC en tussen 1983 en 1986 voor MVV. Dit jaar zijn er schilderingen van verschillende voetballers gemaakt in de Oosterparkwijk, waar tot 2006 het stadion van FC Groningen stond. "Daar zijn wij trots op. Maar een muurschildering van Nanninga mist nog. Dat mag niet zo blijven", aldus Beckerman.

FinaledoelpuntDick Nanninga - topscorer aller tijden van Roda JC - is de enige Nederlandse voetballer die ooit een velddoelpunt maakte in een WK-finale. In 1978 in Argentinië scoorde hij tegen het gastland. Hij speelde vijftien interlands en scoorde daarin zes keer. De kopsterke spits speelde in het betaald voetbal voor Veendam, Roda, Seiko Hongkong en MVV. Daarvoor kwam hij tot zijn 24ste uit voor de Oosterparkers.

In 2015 overleed Nanninga op 66-jarige leeftijd in het ziekenhuis, waar hij een week eerder was opgenomen met hoge koorts. Vorig jaar verscheen het boek 'De Lange' over het leven van Nanninga.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal