Verbouwing congrescentrum MECC gestart

© Bureau Cepezed

De verbouwing van beurs- en congrescentrum MECC in Maastricht is van start gegaan met de aanpak van twee parkeerterreinen.

Redactie

De terreinen P3 en P4 met 365 plaatsen voor de hoofdingang bij de Paul Henri Spaaklaan worden ­compleet vernieuwd. Er komt een centrale boulevard met bomen, die straks fungeert als een duidelijke route naar de ingang.

ReconstructieDe rommelige omgeving rond het MECC wordt gestructureerd. Zo komt er een opstelplaats voor taxi’s, bussen en vrachtverkeer. De bomen moeten het gebied een groene uitstraling geven. Er komt een glazen schil van drie verdiepingen rond het bestaande auditorium, het epicentrum van het MECC. De congres­zalen, entrees en foyers worden ­vernieuwd. De eerste fase van de facelift van het MECC is waarschijnlijk eind dit jaar al gereed, maar in elk geval voor de Tefaf in maart 2018. In totaal is ruim 27 miljoen euro begroot voor de facelift.

Lees ook: Grondige opknapbeurt voor MECC

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal