Boeren in Posterholt de dupe van dieven

Print
Boeren in Posterholt de dupe van dieven

Afbeelding: iStock

Verschillende agrariërs in Posterholt zijn de dupe geworden van dieven die het hadden voorzien op elektronica uit hun tractoren.

Eén van de getroffen bedrijven is het bos- en groenbedrijf van Sjoerd Slabbers. "Ik ben om vijf uur begonnen en ik denk dat ik de dieven heb gestoord, want er was wel aan mijn tractoren gerommeld, maar de elektronica zat er nog in. Bij mijn neef, een paar honderd meter verderop, hebben ze bij drie tractoren de computers en de gps-trackers eruitgehaald", vertelt Slabbers. Hij wil andere agrariërs in de regio waarschuwen.

Trend
De politie laat weten niet te kunnen zeggen of er de laatste tijd een toename te zien is van diefstal van elektronica uit tractoren. De LLTB ziet in de diefstallen een bevestiging van een trend die zij al langer waarnemen, namelijk de criminalisering van het platteland. "Diefstal uit tractoren, hennepteelt tussen de maïs, dieseldiefstal. We zien het steeds vaker gebeuren", vertelt woordvoerder Roel Boots van de LLTB. "Het is iets waar we ook bij de landelijke politiek meer aandacht voor vragen."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →