Vrijgezelle flamingo in Arcen is vreemde vogel

Print
Vrijgezelle flamingo in Arcen is vreemde vogel

Afbeelding: Stefan Koopmans

Hij wordt door kenners ‘het roze raadsel van Arcen’ genoemd. Gewoon, omdat dit vrijgezelle mannetje helemaal alleen door het leven gaat. Dat doen roze flamingo’s anders nooit.

Een roze flamingo die in zijn uppie middenin een natuurplas staat. In Arcen kijken de bewoners van straten als onder meer de Brandemolen en de Lingsforterweg er al lang niet meer van op. Het dier wordt regelmatig ergens in dit gebied gespot. "De roze flamingo? Ja, hoor. Die zit al jaren in de plas hier aan de overkant van de straat", zegt een bewoonster van de Brandemolen. "Hij hoort er inmiddels gewoon bij. Ik zie hem regelmatig. Valt ook meteen op, dat roze."

Telefoontjes
Ook bij de Kasteeltuinen weten ze dat er in Arcen een roze flamingo in het wild leeft. Zo nu en dan komt hier immers het zoveelste, goedbedoelde telefoontje binnen: of er soms een roze flamingo is ontsnapt? Het antwoord is al jaren hetzelfde: nee. "We hebben inderdaad roze flamingo’s hier in de Kasteeltuinen, maar deze is niet van ons want die leeft gewoon in het wild", lacht manager Rob Rambags van het park. "Ik heb van onze dierenverzorgster begrepen dat ie ooit vanuit uit een Duits natuurpark hierheen moet zijn gevlogen."

Pleisteren
Adri de Groot uit het Zuid-Hollandse Benthuizen die op zijn website ‘De Vogeldagboeken van Adri de Groot’ alles bijhoudt wat maar interessant kan zijn op vogelgebied, bevestigt dat. "Vanaf het moment dat deze flamingo kon vliegen en zijn geboortegrond in het Duitse Zwillbrocker Venn (over de grens bij Groenlo) verliet, pleistert hij in de plassen rondom Arcen."

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 4 weken gratis!

Probeer nu

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →