Oefenwedstrijd Oranjedames afgelast vanwege conflict

Print
Oefenwedstrijd Oranjedames afgelast vanwege conflict

Oranjevrouwen Jackie Groenen (L) en Lieke Martens op archiefbeeld. Afbeelding: ANP/Vincent Jannink

De oefenwedstrijd van de Nederlandse voetbalsters tegen Denemarken in Horsens gaat vrijdag niet door.

De Deense voetbalvrouwen hebben een conflict over arbeidsvoorwaarden met de Deense bond en ze komen er voorlopig niet uit.

Teleurstelling
De reis van Oranje is daarom op het laatste moment afgezegd. De selectie van bondscoach Sarina Wiegman zou dinsdag in het vliegtuig stappen richting Denemarken. "Het is spijtig dat onze interland tegen de EK-finalist uiteindelijk niet door kan gaan. Een teleurstelling voor onze speelsters, maar zeker ook voor alle fans in Nederland en Denemarken", zegt Jan Dirk van der Zee, KNVB-directeur.

Nederland en Denemarken stonden ruim een maand terug in Enschede in de eindstrijd van het Europees kampioenschap. Oranje won met 4-2 en pakte voor het eerst in de geschiedenis de titel.

WK-kwalificatie
De technische staf van Oranje besluit dinsdag hoe de komende dagen met de selectie worden ingevuld. Nederland is in voorbereiding op de start van het WK-kwalificatietoernooi. 24 oktober is de eerste wedstrijd, in Groningen tegen Noorwegen. In de ploeg zijn drie Limburgse speelsters opgenomen: Lieke Martens, Vanity Lewerissa en Dominique Janssen.

.

 

Back with the national team!?????? #oranjeleeuwinnen #nike #balr

Een bericht gedeeld door Vanity Lewerissa (@vanity043) op