Eerste herfststorm met windstoten tot 120 kilometer in aantocht

Print
Eerste herfststorm met windstoten tot 120 kilometer in aantocht

Afbeelding: iStock

Nederland krijgt morgen te maken met de eerste officiële herfststorm, met windsnelheden tot windkracht 10. In de kustregio wordt rekening gehouden met zware tot zeer zware windstoten, afgewaaide takken en mogelijk ook her en der ontwortelde bomen en een overlast in de ochtendspits.

De storm begint morgenochtend vroeg langs de westkust. In de loop van de ochtend breidt de storm zich uit naar de noordwestkust en het Waddengebied.

120 kilometer
De meeste wind wordt verwacht tussen 11.00 uur en 16.00 uur op de Waddeneilanden. De wind draait daar dan naar het westen en neemt mogelijk toe tot een zware storm, met zeer zware windstoten die op de eilanden oplopen tot rond, of iets boven. de 120 kilometer per uur. In Limburg waait het iets minder hard. Hier blijft het bij snelheden tussen de 75 en 100 kilometer per uur.

Koers
Michiel Severin, meteoroloog van Weerplaza: "Aan het begin van de woensdagmiddag trekt een venijnige stormdepressie van west naar oost over de Noordzee, net noord van de Wadden. Het hangt van de exacte koers van dit lagedrukgebied af hoe hard het op de Wadden zal gaan waaien, maar dat het daar een paar uur flink tekeer zal gaan, lijkt zeker."

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →