Belgisch slachthuis gesloten na gruwelijke undercoverbeelden

Print
Belgisch slachthuis gesloten na gruwelijke undercoverbeelden

Undercoverbeelden, gemaakt door Animal Rights. Afbeelding: Animal Rights Belgium

Het omstreden slachthuis voor runderen in het Vlaamse Izegem gaat dicht.

Minister Ben Weyts (Dierenwelzijn) heeft "het bevel gegeven het slachthuis voorlopig te sluiten", zegt een woordvoerder.

Schokkende beelden
Dinsdag kwam Animal Rights met schokkende verborgencamerabeelden van dierenmishandeling naar buiten en eiste de onmiddellijke sluiting van het bedrijf. Het inspectieteam is in het slachthuis en heeft volgens de woordvoerder "voldoende aangetroffen in de infrastructuur in combinatie met de beelden" om het slachthuis te sluiten.

Nader onderzoek volgt. "Het bedrijf wordt doorgelicht. Daarna wordt gekeken wat er veranderen moet om het dierenwelzijn te waarborgen."

Tielt
In maart moest een slachthuis voor varkens in het Belgische Tielt een maand dicht nadat Animal Rights er met undercoverbeelden grove misstanden aan het licht had gebracht. Het kreeg na het invoeren van allerlei maatregelen een tweede kans.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →