Ruim vijf jaar cel voor aanranding in tbs-kliniek

Print
Ruim vijf jaar cel voor aanranding in tbs-kliniek

Afbeelding: ANP

Vijfenhalf jaar cel. Daartoe heeft de rechtbank in Roermond Eindhovenaar Frans T. dinsdagmiddag veroordeeld.

De tbs-patiënt van De Rooyse Wissel in Venray kreeg de straf voor de zware mishandeling en aanranding van een medewerkster van de kliniek. Dat gebeurde oktober verleden jaar.

Ritalin
T. lokte zijn slachtoffer naar een activiteitenruimte die op dat moment niet werd gebruikt en sloeg daar -  onder invloed van een grote hoeveelheid ritalinpillen die hij de uren daarvoor had opgesnoven – toe.  

De rechtbank rekende het T. zwaar aan dat hij juist een medewerkster van de kliniek waar hij behandeld werd aanviel. "Het leven van de medewerkster en haar gezin staat sinds het vergrijp op de kop. Nog steeds. En het is juist door de toewijding van deze mensen dat mensen als T. weer klaargestoomd worden voor een terugkeer in de samenleving", zo stelde de rechter. 

Zwaarwegend
Ook het feit dat T. wist dat ritalin een slechte invloed op zijn persoon heeft, woog zwaar mee in het vonnis. T. kreeg voor zijn vergrijp bij De Rooyse Wissel in totaal vier jaar cel. Daarnaast herriep de rechtbank een voorwaardelijke straf van ruim 1 jaar en vier maanden (500 dagen), die hem opgelegd was voor een vergelijkbaar vergrijp bij een andere tbs-kliniek. Hier verkrachtte en mishandelde hij een medewerkster tijdens een wandeling buiten de kliniek. Eveneens onder invloed van ritalin. 

De rechtbank legde geen nieuwe tbs-behandeling op. Dit om de simpele reden dat T. al een behandeling opgelegd heeft gekregen. Die behandeling is nu geschorst tot hij zijn gevangenisstraf heeft uitgezeten. 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →