Buurt tegen nieuwbouw Tarcisius

Print
Buurt tegen nieuwbouw Tarcisius

Afbeelding: Google

Omwonenden van de Tarcisiusschool in Heerlen doen een dringend beroep op de gemeenteraad niet akkoord te gaan met sloop en nieuwbouw aan de Aarweg. De verkeerssituatie rond de populairste basisschool van de stad is nu al een crime, stelt een actiecomité van omwonenden. Het comité is een petitie gestart op petitie24.nl en heeft inmiddels 91 handtekeningen binnen.

Buurtbewoner Frans Bus: „Na  nieuwbouw zouden er nog tweehonderd leerlingen van de locatie Celsusstraat bijkomen. Nog meer ouders die hun kinderen met de auto brengen en halen.”

Calamiteit
Bus heeft foto’s van verkeersopstoppingen bij het brengen en halen van de kinderen. Te zien is dat een hele rij auto’s foutgeparkeerd staat, waardoor een bus met de omvang van een ambulance geen doorgang heeft. "Hoe gaat dat met een echte calamiteit? Er wordt nu al nauwelijks gehandhaafd door de gemeente.”

 

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →