Gemeenteraad roept college Venlo op matje voor debat bestuurscultuur

Print
Gemeenteraad roept college Venlo op matje voor debat bestuurscultuur

De gemeenteraad van Venlo op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger

Het Venlose college moet zich eind deze maand in de gemeenteraad verantwoorden over de manier waarop ze omgaat met toezeggingen en beloftes.

De druppel die de emmer deed overlopen is de manier waarop het college is omgegaan met het actieplan voor de Blerickse wijk Vastenavondkamp. Daarover werd eind vorige week een brief aan de gemeenteraad gestuurd. "Zelden heb ik zo’n nietszeggende brief ontvangen", zegt SP-fractievoorzitter Ton Heerschop.

Aan de beurt
Heerschop nam daarop het initiatief voor een zogenaamd interpellatiedebat en kreeg daarvoor genoeg steun van andere partijen in de gemeenteraad. Hoewel het actieplan Vastenavondkamp de oorzaak is, zal niet alleen de daarvoor verantwoordelijk wethouder Ben Aldewereld aan de tand worden gevoeld. "Het hele college is aan de beurt. Het gaat over de manier waarop ze met toezeggingen omgaat. Denk daarbij bijvoorbeeld ook over de hele aanbestedingsprocedure in het sociaal domein waarover we niets hebben gehoord", zegt Heerschop.

Teleurgesteld
Als het gaat om het Vastenavondkamp ontving de gemeenteraad deze week ook al een brief van bewoners van de Blerickse wijk. Die geven aan teleurgesteld te zijn in de gemeente nu ondanks beloftes en plannen maken er nog altijd niets concreets is gebeurd in de wijk. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →