Terugkeer van verloren zoon Malki is heikele missie

Print
Terugkeer van verloren zoon Malki is heikele missie

Is Sanharib Malki binnenkort weer Roda JC’er? Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kan Sanharib Malki de verlosser worden van Roda JC? De geel-zwarte fans speculeren al dagen over de rol die de Syriër dit seizoen kan vervullen als hij binnenkort daadwerkelijk een contract zal ondertekenen.

Een 33-jarige spits die al twee seizoenen amper heeft gevoetbald als baken van hoop: het markeert haarscherp de Kerkraadse bloedarmoede. Na een treurig seizoen, waarin de club slechts nipt aan degradatie ontsnapte en doelpunten schaars waren, werd een heleboel puin geruimd, maar van een stevig fundament is nog altijd geen sprake.

Verloren zoon
Na vier wedstrijden in de competitie oogt de balans van Roda uiterst mager. Onder de nieuwe trainer Robert Molenaar werd nog geen punt gesprokkeld en met slechts drie gescoorde doelpunten is er weinig reden voor optimisme. Bij FC Utrecht voetbalde Roda zondag in negentig minuten geen enkele kans bij elkaar. In die context is het verleidelijk om alle hoop te vestigen op verloren zoon Malki.

De bonkige spits maakte tussen 2011 en 2013 furore in het geel-zwarte shirt met 42 goals. Met 25 treffers in zijn eerste seizoen overtrof Malki zelfs clubhelden als Dick Nanninga en John Eriksen. De Malki van toen zou voor het huidige Roda een godsgeschenk zijn, ware het niet dat de tijd niet heeft stilgestaan. Malki verhuisde in 2013 van Roda naar het Turkse Kasimpasa, waar zijn statistieken veel minder indrukwekkend waren.

Mislukt avontuur
Elf doelpunten in drie seizoenen, ofwel de zoveelste eredivisiespits die in het buitenland op zijn beperkingen stuit. Na een mislukt avontuur in Qatar bij Al-Wakra (drie wedstrijden, nul goals) probeert Malki zich dezer dagen op de training in de gunst te spelen bij de technische staf van Roda JC. Dat trainer Molenaar vooralsnog terughoudend is, getuigt van realisme. De verwachtingen die Malki vergezellen zijn zo hoog, dat een eventuele rentree bij voorbaat een heikele missie wordt.

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu