Weken na de opening van nieuwe Noorderbrug, stokt het verkeer opnieuw

Print
Weken na de opening van nieuwe Noorderbrug, stokt het verkeer opnieuw

Doordat de afritten van de Noorderbrug richting centrum buiten gebruik zijn gesteld, moet het verkeer een kleine omweg maken. Afbeelding: Aron Nijs

Maastricht is voorlopig nog een woud vol verkeersborden. Wie dacht dat met de opening van de Noorderbrug de verkeershinder achter de rug was, komt bedrogen uit.

Ruim drie weken na de opening van de nieuwe Noorderbrug, stokt het verkeer opnieuw. Dit keer doordat de Cabergerweg tussen de Fort Willemweg en de Peter Huyssenslaan is afgesloten. Met als gevolg (kleine) opstoppingen op drukke momenten. Vooral bezoekers van het stadscentrum en Maastricht-West ondervinden daar hinder van.

Wegafsluitigen en omleidingen
"Met de inschuifoperatie van de nieuwe Noorderbrug leek het alsof we alles achter de rug ­hadden”, zegt Erwin Gerardu, woordvoerder van het Belvédère-project. Maar de realiteit is dat de werkzaamheden nog even doorgaan en de stad tot eind 2018 rekening moet houden met wegafsluitingen en omleidingen. "We moeten nog even door de zure appel heen bijten.”

Wennen
Ook blijkt volgens Gerardu dat mensen nog moeten wennen aan de nieuwe situatie. Doordat de zogenaamde krullen van de Noorderbrug richting centrum buiten gebruik zijn gesteld, moet het verkeer een kleine omweg maken en via de Cabergerweg (langs René Pans), de Frontensingel en de Boschstraat/Boscherweg rijden. "We horen via ons servicenummer en via sociale media wel geluiden dat mensen dat niet duidelijk vinden. Ons advies: zet de navigatie uit en volg de aanwijzingen op de borden.”

Laatste loodjes
Ook aan de andere kant van de Noorderbrug, op de Geusseltkruising, wordt momenteel gewerkt. Het is de laatste grote klus in de A2-operatie: de herinrichting van de Viaductweg en de Terblijterweg. Autoverkeer naar en vanuit de omliggende wijken krijgt de komende weken te maken met langdurige ­afsluitingen en omleidingen. De werkzaamheden duren in totaal zeven weken. Doorgaand verkeer op de A2 heeft daar geen last van en ook bezoekers van het centrum kunnen gewoon doorrijden over de twee nieuwe viaducten. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen