Barça neemt aan hand van Messi revanche op Juventus

Print
Barça neemt aan hand van Messi revanche op Juventus

Afbeelding: Reuters

FC Barcelona had zich dinsdagavond geen betere start kunnen wensen van het nieuwe Champions League-seizoen. De Catalanen wonnen met 3-0 van Juventus en namen daarmee revanche voor de roemloze uitschakeling van afgelopen seizoen, toen de Italianen in de kwartfinale een onneembare horde bleken.

Lionel Messi eiste zoals wel vaker de hoofdrol voor zich op. De Argentijn opende vlak voor rust de score door voor het eerst in zijn carrière Gianluigi Buffon te passeren. 

Verdubbeld
Twintig minuten voor tijd deed hij dat nog een keer. Het betekende de 3-0, want Ivan Rakitic had de voorsprong even daarvoor al verdubbeld. Messi stond ook aan de basis van die treffer, want nadat zijn assist op Luis Suarez was onderschept, scoorde Rakitic uit de rebound.

Stroeve start
Barça lijkt de stroeve seizoensstart onder de nieuwe trainer Ernesto Valverde alweer helemaal te boven te zijn. De kansloze nederlagen tegen aartsrivaal Real Madrid in het tweeluik om de Spaanse Supercup lijken in elk geval al vrijwel vergeten. In de competitie gaan de Catalanen namelijk fier aan kop met 9 punten uit 3 wedstrijden.

Fraaie reddingen
Jasper Cillessen moest zoals gebruikelijk genoegen nemen met een plaats op de reservebank. Eerste keus Marc-André Ter Stegen hield in het doel van Barcelona met enkele fraaie reddingen de nul.

In dezelfde poule G boekte Sporting Portugal een 2-3 uitzege bij Olympiakos Piraeus. Bij de Portugezen begon Bas Dost op de bank. Na een uur kwam de spits bij een 0-3 voorsprong in het veld en zag hij zijn ploeg nog bijna de voorsprong verspelen.