Minister Schippers bezorgd over abortusklinieken Casa

Print
Minister Schippers bezorgd over abortusklinieken Casa

Afbeelding: ANP/Bart Maat

Demissionair minister Edith Schippers van Volksgezondheid maakt zich zorgen over de ontwikkelingen bij Stichting Casa Klinieken, een instelling waar zeven van de vijftien abortusklinieken in ons land - waaronder die in Maastricht - onder vallen.

Er zijn onder meer financiële problemen. 

Failliet
De koepelorganisatie waaronder de Stichting Casa Klinieken valt, ging vorige maand failliet. De stichting viel hier buiten, maar het personeel van de abortusklinieken was wel in dienst van de failliete organisatie. De medewerkers verloren hun baan en er wordt nu nieuw personeel aangenomen. "Gezien de situatie houdt de IGZ intensief toezicht op de patiëntveiligheid, kwaliteit en continuïteit van zorg", schreef Schippers dinsdag aan de Tweede Kamer. De IGZ staat voor Inspectie voor de Gezondheidszorg. 

Onderzoek naar fraude
Daarnaast is er nog een onderzoek gaande naar mogelijke fraude met subsidies in 2015. Onderzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft ertoe geleid dat geld is teruggevorderd van de Stichting Casa Klinieken van te veel betaalde vergoedingen voor abortushulpverlening. Een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit naar die zaak loopt nog. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →