Van brandstichting verdachte brandweermannen voor de rechter

Print
Van brandstichting verdachte brandweermannen voor de rechter

Foto ter illustratie. Afbeelding: Istock

Drie brandweermannen die verdacht worden van een reeks brandstichtingen in Onderbanken en Brunssum staan vandaag voor de rechter.

Ze mogen nog een keer hun verhaal vertellen en horen vervolgens de eis van het Openbaar Ministerie.

Brandweermannenzaak
De zogenoemde ‘Brandweermannenzaak’ draait om de verdachten Rick S. (24) uit Merkelbeek, Darko G. (28) uit Brunssum en Kevin H. (29) uit Schinveld. Ze worden ervan verdacht verschillende branden te hebben aangestoken in de periode van 21 juli 2014 tot en met 19 augustus 2014 in Onderbanken en Brunssum. Zij waren destijds lid van de vrijwillige brandweer in Onderbanken.

Zeven branden
In totaal gaat het om zeven branden: branden in een aanhanger met strobalen, een coniferenhaag en in een palletopslag, twee autobranden en brandstichting in het leegstaande restaurant Im Heide Stubel in Schinveld en in het pand van hondenclub De Doorbijters in Brunssum.

Bekennen en ontkennen
G. heeft in een eerder stadium toegegeven betrokken te zijn bij de brandstichtingen. In zijn verklaring heeft hij zijn twee collega’s genoemd als betrokkenen. H. wordt daarbij het vaakst vermeld, S. wordt in twee zaken aangewezen als medeverdachte. H. en S. ontkennen allebei iets met de branden te maken te hebben.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →