Tientallen meldingen van stormschade in Limburg

Print

Afbeelding: Annemiek Mommers

In Limburg zijn tientallen meldingen binnengekomen bij de brandweer van stormschade.

Onder andere aan de Leliënsingel in Geleen viel woensdagochtend tijdens de herfststorm een boom op een auto. De auto raakte daarbij beschadigd. Aan de Rijksweg-Noord in Geleen ging eveneens in de ochtend een vijftig meter hoge lindeboom tegen de vlakte. Hij scheerde recht langs een woning af en veroorzaakte in zijn val geen noemenswaardige schade. De boom stamde van 1865 en stond op de gemeentelijke monumentenlijst. 

De eigenaresse van de beschadigde auto zegt dat ze de gemeente al drie weken geleden via een digitaal bericht voor een gevaarlijke situatie had gewaarschuwd. Volgens haar was er bij de boom sprake van laaghangende takken en stonden bomen in de straat scheef. Een woordvoerder van de gemeente Sittard-Geleen zegt dat die melding niet is terug te vinden en dat de verzekeringsmaatschappijen de zaak verder afhandelen.

Weert
In Weert raakte een visser gewond nadat een boom op zijn vistent viel. De man is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd. 

Maastricht
Ook in Maastricht waaide aan de Welsdaal een boom om. Een auto die naast de boom geparkeerd stond, werd op een haar na gemist. Een wagen die aan de Oosterweertlaan geparkeerd stond kwam er minder goed vanaf. Het voertuig werd bedolven onder een zware boom.

Afzwakt
De verwachting is dat in de loop van de middag de storm afzwakt. Er kunnen enkele buien vallen en het zal niet warmer worden dan 19 graden.

Efteling
Ook de rest van het land kampt met de gevolgen van de hevige storm. Zo moest de Efteling enkele grote attracties sluiten in verband met de harde wind en in Enschede raakte een meisje gewond door een omvallende boom.

Stormschade
Ook stormschade? Stuur een foto via WhatsApp naar +31651671811 of mail naar internet@delimburger.nl.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →