Bestellingen voor ‘euthanasiepoeder’ bij Beeks bedrijf

Print
Bestellingen voor ‘euthanasiepoeder’ bij Beeks bedrijf

Afbeelding: Thinkstock

Bij het Beekse chemicaliënbedrijf RL Trading komen sinds begin september dagelijks vijf tot zes bestellingen voor kleine potjes conserveringsmiddel dat volgens de Coöperatie Laatste Wil te gebruiken is als euthanasiepoeder.

Eigenaar Rob Lemmens is niet blij met de plotse klandizie die hij te danken heeft aan Laatste Wil. Die organisatie, die op het standpunt staat dat mensen zelf regisseur zijn van hun eigen levenseinde, verspreidt sinds kort onder haar leden informatie over het conserveringsmiddel.

Gebruikersverklaring
RL Trading eist nu van klanten dat ze een gebruikersverklaring ondertekenen. "Het is een conserveringsmiddel. Heel legaal, maar voor heel andere doeleinden gemaakt dan voor zelfdoding. Ik wil niet dat men denkt dat ik daaraan meewerk."

Lemmens bekijkt niet alleen kleine particuliere bestellingen met enige achterdocht, ook bij sommige orders voor grootverpakkingen van het middel heeft hij inmiddels zijn bedenkingen. "Leden van Laatste Wil kunnen het ook groepsgewijs inkopen om het vervolgens te verspreiden." Met een ondertekende gebruikersverklaring hoopt Lemmens in elk geval een extra drempel op te werpen en zichzelf te vrijwaren.

Alleen voor leden
Zowel Laatste Wil als RL Trading wil niet zeggen om welk middel het exact gaat. Laatste Wil geeft die informatie alleen aan mensen die langer dan een half jaar lid zijn van de coöperatie, Lemmens houdt het voor zich omdat hij "niemand op verkeerde ideeën wil brengen." 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen