Pech voor bezoekers van de Efteling: vrijwel alle achtbanen buiten dicht

Print
Pech voor bezoekers van de Efteling: vrijwel alle achtbanen buiten dicht

De bobbaan in de Efteling. Afbeelding: Efteling

De Vliegende Hollander, Joris en de Draak, de Bob, de Pagode en Baron 1898; ze werden woensdag allemaal enige tijd gesloten vanwege de harde wind.

De attracties die binnen staan bleven - natuurlijk - wel allemaal geopend. In de ochtend was de Vliegende Hollander kort weer open, maar vlak daarna werd hij weer opnieuw gesloten door de storm. Rond 16.00 uur was de storm geluwd en konden alle attracties weer open.

Pech voor bezoekers
Het was woensdag niet druk in het park, maar indien er teleurgestelde bezoekers zijn, hoeven zij hun geld niet terug te verwachten, zegt de woordvoerder. ,,We hebben vanmorgen al vroeg aangegeven dat er attracties gesloten konden zijn vanwege de weersverwachting. Bovendien staat het ook buiten aangegeven, voordat je de Efteling binnenkomt.''

 

Ruigrijk
Of een attractie gesloten is, ligt erg aan het materiaal en de locatie. Woensdag waren het vooral achtbanen in Ruigrijk die gesloten zijn. "Als de attractie veel wind vangt, moeten we hem voor de veiligheid sluiten'', vertelt de woordvoerder van de Efteling. "Daarom heeft elke attractie zijn eigen windmeter."

Wegens onderhoud werden ook de Python en de Fata Morgana enige tijd gesloten. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →