Internationale erkenning voor Venloosch Alt

Print
Internationale erkenning voor Venloosch Alt

Afbeelding: DL

Met een zilveren ster bij de European Beer Star competition heeft het Venloosch Alt nu ook internationale erkenning gekregen in de bierhoofdstad München.

Voor de man achter het bier John Keulartz is het een kroon op het werk waarmee hij zich de afgelopen 35 jaar heeft beziggehouden, zegt de Venlose horecaondernemer in een interview met De Limburger.

Competitie
Aan de internationale biercompetitie in München doen 2151 bieren uit 46 verschillende landen mee. Het recept en dus smaak van Venloosch Alt veranderde de afgelopen 35 jaar verschillende keren.

Want het brouwen van een juist biertje vergt nu eenmaal tijd en doorzettingsvermogen, geeft Keulartz in De Limburger aan. Vorig jaar werd de receptuur opnieuw aangepast en dus met succes.

Venloosch Alt werd ooit bedacht voor het toenmalige Venlose café De Gouden Tijger. Het eerste glas werd in 1983 getapt door de toenmalige Venlose burgemeester Frans Feij voor het stadhuis.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →