Internationale erkenning voor Venloosch Alt

Print
Internationale erkenning voor Venloosch Alt

Afbeelding: DL

Met een zilveren ster bij de European Beer Star competition heeft het Venloosch Alt nu ook internationale erkenning gekregen in de bierhoofdstad München.

Voor de man achter het bier John Keulartz is het een kroon op het werk waarmee hij zich de afgelopen 35 jaar heeft beziggehouden, zegt de Venlose horecaondernemer in een interview met De Limburger.

Competitie
Aan de internationale biercompetitie in München doen 2151 bieren uit 46 verschillende landen mee. Het recept en dus smaak van Venloosch Alt veranderde de afgelopen 35 jaar verschillende keren.

Want het brouwen van een juist biertje vergt nu eenmaal tijd en doorzettingsvermogen, geeft Keulartz in De Limburger aan. Vorig jaar werd de receptuur opnieuw aangepast en dus met succes.

Venloosch Alt werd ooit bedacht voor het toenmalige Venlose café De Gouden Tijger. Het eerste glas werd in 1983 getapt door de toenmalige Venlose burgemeester Frans Feij voor het stadhuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen