Schrijfster omstreden MH17-column weg bij AD

Print
Schrijfster omstreden MH17-column weg bij AD

AD-hoofdredacteur Nijenhuis Afbeelding: ANP

Columniste Hanina Ajarai vertrekt bij het AD. Dat bevestigt hoofdredacteur Hans Nijenhuis na een bericht in NRC. In het jaar dat ze voor de krant schreef is er "onvoldoende klik gegroeid tussen haar en de lezer", aldus de hoofdredacteur.

Ajarai kreeg in juli veel kritiek over zich heen na een column waarin ze bekende dat de nasleep van de MH17-ramp haar niets deed, terwijl de ineenstorting van voetballer Abdelhak Nouri haar juist wel raakte.

Volgens Nijenhuis was dat niet de enige column die stof deed opwaaien. Korte tijd na de MH17-column schreef Ajarai een kritisch stuk over het plan om kinderen uit Haagse minimagezinnen een gratis smartphone te geven. Ook over die column bleken lezers te vallen.

Consequenties
"We hebben het een jaar de tijd gegeven, maar in die tijd is de liefde tussen Hanina en de lezers niet zo opgebloeid als we hadden gehoopt. Dan moet je je conclusies trekken", zegt Nijenhuis. Wie Ajarai opvolgt is nog niet bekend, wel dat het iemand zal zijn met "een nieuwe stem, een andere kijk op dingen".

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →