Verdachte loungebarmoord gevlucht naar buitenland

Print
Verdachte loungebarmoord gevlucht naar buitenland

Lounge Bar Tropicana aan de Tudderenderweg in Sittard, waar door vrienden en nabestaanden van de vermoorde Abderahim Maihouane een herdenkingsplek werd ingericht. Afbeelding: Rob Oostwegel

De politie heeft de verdachte in beeld die vrijdagnacht 14 april Abderahim Maihouane in loungebar Tropicana in Sittard neerschoot. De vermoedelijke dader van de moord of doodslag is Abbas Al S. (31). Hij zou naar het buitenland zijn gevlucht.

"De persoon verblijft, voor zover bekend, niet in Nederland”, zegt een woordvoerder van de politie. "Hij staat daarom internationaal gesignaleerd zodat hij kan worden aangehouden en gehoord.”

Fatale schietpartij
De verdachte, met  de bijnaam ‘Iraki’,  zou volgens diverse bronnen een Irakees zijn, die bekend is in het drugscircuit van Sittard-Geleen. Hij zou als inwoner van Utrecht staan ingeschreven,  maar meestal in Geleen  zijn. Abbas Al S. zou daar na het misdrijf nog zijn gezien.

De politie zegt niets over de identiteit en wil in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen doen. Het onderzoeksteam zoekt nog getuigen die meer kunnen vertellen over de aanleiding en de achtergrond van de fatale schietpartij.

Lees ook: Pechvogel Postcode Loterij bracht neergeschoten broer naar ziekenhuis

Begraven
Waarschijnlijk is Maihouane om het leven gekomen bij een uit de hand gelopen ruzie in de toiletruimte van de loungebar. Na de schietpartij werd de politie niet gealarmeerd. Wel belde de eigenaresse van Tropicana naar een broer van het slachtoffer dat hij met spoed moest komen. Die sleepte zijn zwaargewond familielid vanuit het café naar de auto en bracht hem naar het ziekenhuis waar ‘Abdi’ aan zijn verwondingen bezweek. Hij is in Marokko begraven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →