Politiebureaus van Geleen en Stein sluiten

Print
Politiebureaus van Geleen en Stein sluiten

Afbeelding: Thinkstock/Getty Images

De politiebureaus van Stein en Geleen sluiten binnenkort de deuren. Burgers kunnen voortaan terecht in nieuwe kleine steunpunten van de politie in die plaatsen.

De huidige bureaus blijven nog open, totdat de nieuwe steunpunten operationeel zijn. Met de gemeente Sittard-Geleen wordt momenteel overlegd over een geschikte locatie voor een steunpunt.

Invoering
Sinds 2014 zijn in Nederland 148 politiebureaus gesloten in het kader van de invoering van de Nationale Politie. Bedoeling is dat er tweehonderd bureaus sluiten. Dat moet niet alleen een besparing opleveren, maar er ook toe leiden dat agenten die nu nodig zijn voor het bemannen van de bureaus de straat op kunnen. Sluiting van de bureaus is ook mogelijk omdat burgers vaker via internet en telefoon contact met de politie leggen.

Burgers|
Naast de twee nieuwe steunpunten die straks worden gehuisvest in Geleen en Stein, kunnen burgers ook terecht bij het wijkagentenspreekuur in Beek en Schinnen. Verder zijn zij welkom op het politiebureau van het basisteam Westelijke Mijnstreek in Sittard aan het Stationsplein.

Steunpunt
Oppositiepartij DNA in Sittard-Geleen vraagt het gemeentebestuur het steunpunt van de politie onder te brengen in het Geleense gemeentehuis, dat wordt uitgebreid omdat alle ambtenaren hier een centrale werkplek krijgen.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →