Wespennest in vakantiehuisje: Camping onder de loep na bizarre tv-beelden

Print
Wespennest in vakantiehuisje: Camping onder de loep na bizarre tv-beelden

In het tv-programma werd in een van de huisjes een wespennest in een lamp ontdekt. Afbeelding: RTL

De gemeente Peel en Maas laat chalets en zwembad van De Berckt in Baarlo controleren. Aanleiding hiervoor is een tv-uitzending waaruit blijkt dat de hygiëne te wensen overlaat.

Een lamp aan het plafond waar wc-papier omheen is gewikkeld om een wespennest te camoufleren, urineresten op een deur, schimmel in de badkamer en de sifon van de wastafel zit vol met een dikke bal haar. De hygiëne-experts van tv-programma ‘SOS Mijn vakantie is een hel’ treffen het allemaal aan in een chalet van vakantiepark De Berckt in Baarlo, uitgezonden op 5 september.

Schimmel
Ook in het zwembad van het vakantiepark van Oostappen treffen ze voorbeelden van slecht onderhoud aan: schimmel in de systeemplafonds van de douches, rotte planken in het bruggetje bij de whirlpool, schilfers op de bodem van het zwembad. Een test van het zwemwater toont bovendien aan dat in het grote zwembad geen chloor zit.

De gemeente heeft de GGD opdracht gegeven de hygiëne van de chalets te controleren, heeft burgemeester Wilma Delissen dinsdagavond laten weten op vragen van raadslid Wie Naus (Lokaal Peel en Maas) over de tv-uitzending. Omdat de provincie verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het zwemwater is daar het verzoek neergelegd controles uit te voeren in het zwembad.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →