Verongelukte Limburgse motorcrosser (30) reed alleen

Print
Verongelukte Limburgse motorcrosser (30) reed alleen

Hulpverleners in het bos langs de Looiseweg in Gennep Afbeelding: SK-Media

De 30-jarige man uit Gennep die dinsdagmiddag overleed door een motorongeluk, bestuurde de motor en reed alleen. Dat heeft een eerste onderzoek van de politie uitgewezen.

"We weten nu ook dat de eigenaar zijn motor van de plek van het ongeval heeft meegenomen", meldt een politiewoordvoerder. 

Uitleg
De eigenaar van de motor is een 23-jarige man uit Gennep. Hij zit nog in de cel. De politie houdt hem langer vast, nadat dinsdag een 30-jarige plaatsgenoot verongelukte met diens crossmotor. De 23-jarige moet uitleggen waarom hij de plek van het ongeval verliet. "We willen graag van hem weten wat hij precies wel en niet gezien heeft", stelt de woordvoerder.

Getuigen
Het onderzoek naar de toedracht van het ongeval is nog in volle gang. "We zijn nog getuigen aan het horen. Dat zijn mensen die mee hebben gezocht naar het slachtoffer in de bossen bij de Looiseweg in Gennep."

Bij de politie kwam rond 15.15 uur de melding binnen dat in de bossen een ernstig gewonde man was aangetroffen. ,,De agenten wisten dat het bij de Looiseweg was. Ter plaatse staan aan beide zijden van de weg bomen. Daarom duurde het even voordat de man gevonden was."

Ter plekke
De hulp kwam te laat voor het slachtoffer. Hij overleed te plekke. 

Onderzoek moet uitwijzen wat de 23-jarige te verwijten valt. Of hij gezien heeft dat het slachtoffer er zo slecht aan toe was. Mogelijk heeft hij alleen de motor aangetroffen en heeft die mee naar huis genomen zonder te weten van de toestand van de bestuurder.

Medeleven
Burgemeester Peter de Koning is na het ongeval in kennis gesteld van het overlijden van de Gennepenaar. De Koning: "Ik ga uit van een noodlottig ongeval. Het slachtoffer heeft de crossmotor geleend van zijn vriend en is ermee gaan rijden. Daarbij is hij op noodlottige wijze verongelukt. Ons medeleven gaat uit naar de ouders, zijn broer en zus. De ouders waren op vakantie in het buitenland.’’

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →