Limburger op shortlist ECI Literatuurprijs

Print
Limburger op shortlist ECI Literatuurprijs

Afbeelding: iStock

Schrijver Huub Beurskens, geboren in Tegelen en tegenwoordig woonachtig in Amsterdam, is een van de genomineerden voor de ECI Literatuurprijs 2017.

Beurskens staat op de short list met zijn boek Eindeloos eiland, een "fenomenaal gecomponeerde roman" die "gaat over het verlangen naar liefde en vriendschap, en vooral over de pogingen tegen beter weten in om dit liefst wederzijdse verlangen in stand te houden, terwijl de mensheid er onstuitbaar mee doorgaat van een mogelijk aards paradijs een inferno te maken," schrijft ECI.

De andere genomineerde boeken zijn: De waren van Daniël Rovers, Yucca van Peter Terrin, Halleluja van Annelies Verbeke, De mensengenezer van Koen Peeters en Noodweer van Marijke Schermer.

Prestatie
"Met meer dan 450 boeken die meedingen naar de ECI Literatuurprijs is een nominatie voor de Shortlist al een enorme prestatie", aldus de voorzitter van de stichting achter de prijs, Winnie Sorgdrager, in een persbericht.

De winnaar wordt op 9 november bekendgemaakt en ontvangt een geldbedrag van 50.000 euro. De genomineerden ontvangen sowieso al een bedrag van 5.000 euro. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →