Nathan (18) probeerde burgemeester nog te helpen

Print
Nathan (18) probeerde burgemeester nog te helpen

Afbeelding: Nieuwsblad

De 18-jarige Nathan D. die maandag de Moeskroense burgemeester Alfred Gadenne vermoordde, probeerde na zijn daad de bloedingen te stelpen.

Pas toen hij zag alle hulp te laat kwam, belde Nathan D. de hulpdiensten met de boodschap dat er iemand was neergestoken op het kerkhof. Dat meldden bronnen bij het onderzoek, volgens de Waalse krant Sudinfo.

Wraak
Het wordt steeds duidelijker dat de moord op de burgemeester uit wraak is gebeurd. Volgens SudPresse vermoordde Nathan D. burgemeester Alfred Gadenne bij het graf van zijn vader. Hij vond dat het de schuld van de burgervader was dat zijn vader uit het leven was gestapt.

Maandagavond werd burgemeester Alfred Gadenne (71) op het kerkhof van Luingne, een deelgemeente van Moeskroen vermoord. De achttienjarige Nathan D. sneed de burgemeester de keel over. Volgens informatie SudPresse stond de jongeman maandagavond de burgemeester op het kerkhof op te wachten. Iedereen in Moeskroen weet immers dat de burgemeester elke ochtend en avond zelf het kerkhof opent en weer sluit.

Iets fout aan vaders graf
Nathan D. zou de burgemeester verteld hebben dat er iets fout was aan het graf van zijn vader. Die pleegde twee jaar geleden zelfmoord. Hij kon het niet verkroppen dat de gemeente zijn contract bij de dienst bevolking niet verlengde. De man was tijdelijk door de federale overheid gedetacheerd naar Moeskroen om er te helpen bij het invoeren van de elektronische identiteitskaarten. Daarna stuurde Moeskroen hem terug naar de federale overheid.

Toen de burgemeester en Nathan D. maandagavond aan het graf aankwam, zou Nathan D. de burgemeester de keel hebben overgesneden met een breekmes.

Lees ook: 'Je hoeft je niet te haasten', zei hij. 'Hij is toch dood'

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →