Wethouders gebruikten privémail bij zakelijk verkeer

Print
Wethouders gebruikten privémail bij zakelijk verkeer

De wethouders ontvingen mails van binnenstadondernemer Inez Meertens over de herontwikkeling van het vervallen winkelcentrum De Plu Afbeelding: MGL

De Heerlense wethouders De Beer en Braeken hebben zakelijke stukken bewust naar hun privémailadres laten sturen.

Wethouder Martin de Beer (VVD/D66, Economische Zaken) appte vorig jaar aan binnenstadondernemer Inez Meertens dat hij liever geen mails meer op zijn werkadres wilde ontvangen: "Alles wat in de mail komt, moet voor de eeuwigheid worden bewaard. Geef me maar een kopie op papier, persoonlijk." Vervolgens stuurden De Beer en collega Barry Braeken (PvdA/OPH, Ruimtelijke Ordening) hun privémailadres naar Meertens.

Winkelcentrum
Meertens vormde op dat moment met architect Ton Vandenbergh en projectontwikkelaar Hessel Meijer van Wyckerveste een groep die plannen uitwerkte voor herontwikkeling van het vervallen winkelcentrum De Plu.

Op vragen van raadslid Roel Leers antwoordt het stads­bestuur dat Braeken en De Beer respectievelijk één en twee e-mails hebben ontvangen van Meertens. "Die betroffen in alle gevallen conceptgespreksverslagen. Wethouders hebben geen reacties verzonden via hun privémailadres".

Zwartboek
De groep-Meijer voelt zich bedot door Braeken en De Beer. De wethouders zouden er na een jaar van intensief overleg opeens voor gekozen hebben De Plu te slopen. Volgens Braeken kon de groep-Meijer echter niet de komst van een grote trekker voor het winkelgedeelte garanderen. Dat zou een harde voorwaarde van de gemeente zijn geweest, evenals het hebben van een grondpositie. B en W stellen dat de groep-Meijer minder ver met Primark was dan wordt gesuggereerd in een zwartboek waarin appverkeer openbaar is gemaakt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →