Zestigjarige Nico bewusteloos geslagen door Amerikaanse militair

Print

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Voorzitter Nico Trommelen van de actiegroep Stop Awacs heeft aangifte gedaan wegens mishandeling. Hij kreeg zondag, toen hij met een journalist en fotograaf in de Schinveldse Bossen was, klappen van een Amerikaanse militair. De fotograaf maakte hier opnames van, die hij op last van de politie in Brunssum heeft moeten inleveren.

Een gezwollen lip, blauwe plekken op het lichaam, opgerekte kniebanden. Nico Trommelen raakte afgelopen zondag in de Schinveldse Bossen danig gehavend bij een handgemeen met een Amerikaanse militair in burger. De confrontatie kreeg diezelfde dag nog een behoorlijke nasleep. Een fotograaf die getuige was van het incident, maakte beelden van de schermutseling. Die moest hij nog diezelfde middag onder dwang aan de politie van Brunssum afstaan. Bij weigering zou hij ten minste negen uur worden opgesloten.

Trommelen, voorzitter van de actiegroep Stop Awacs, was zondag met NRC-journalist Paul van der Steen en fotograaf Chris Keulen in de Schinveldse Bossen om een reportage te maken over de overlast die omwonenden al jaren hebben van de Awacs-vliegtuigen. "We hadden onze wagens op een bospad geparkeerd. Een automobilist die met een rotvaart naderde, kwam er niet langs. De man stapte op hoge poten uit en zei dat we plaats moesten maken. Er volgde een woordenwisseling die van beide kanten steeds onvriendelijker werd. Toen hij ook nog met z’n mobieltje op intimiderende wijze foto’s ging maken, probeerde ik het toestel weg te duwen." Hierop sloeg de automobilist hem minstens drie keer in het gezicht.

Keulen zag het gebeuren en maakte vier foto’s van de mishandeling van de zestigjarige Trommelen. "Ik kwam op een wagen terecht en heb even het bewustzijn verloren. Toen ik weer bij kennis was, ben ik met die NRC-mensen naar mijn huis gereden. De man die me aanviel, ken ik. Hij woont in de Schinveldse Bossen. Het is een Amerikaanse militair die op het NAVO-hoofdkwartier in Brunssum werkt." 

 

 

Lees het complete artikel in de krant van vandaag.

Al abonnee? klik hier om naar de digitale krant te gaan.

Nog geen abonnee en verder lezen?
Probeer de digitale krant dan 2 weken gratis!

Probeer nu

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Dagelijks worden meer dan 100 Plus-artikelen gepubliceerd door de verslaggevers van De Limburger. Steun de regionale journalistiek en word digitaal abonnee vanaf 1,04 per week.

Profiteer nu