Sopranos-acteur Frank Vincent overleden

Print
Sopranos-acteur Frank Vincent overleden

Frank Vincent bij opnames van The Sopranos in 2003. Afbeelding: Brunopress

Acteur Frank Vincent, bekend van zijn rol als Phil Leotardo in The Sopranos, is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. Naast zijn acteerwerk in The Sopranos speelde hij vele andere gangster-rollen.

Vincent debuteerde naast Joe Pesci in Death Collector van Ralph DeVito in 1975. Regisseur Martin Scorsese gaf hem vervolgens een rol in Raging Bull (1980). De acteur had een Italiaanse achtergrond en speelde maffia-rollen in films als Goodfellas (1990) en Casino (1995). Van 2004 tot 2007 speelde hij in The Sopranos de gangster Phil Leotardo, de tegenstander van Tony Soprano.

Naast zijn carrière als acteur leende hij zijn stem aan de videogameserie Grand Theft Auto. Vincent was daarnaast muzikant, producent en schreef het boek 'A Guy's Guide to Being A Men's Man'. De Amerikaan stierf woensdag na complicaties bij een openhartoperatie in een ziekenhuis in New Jersey. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →