Acht bejaarden overlijden in snikheet verzorgingshuis

Print
Acht bejaarden overlijden in snikheet verzorgingshuis

Afbeelding: iStock

In het Amerikaans verzorgingshuis The Hollywood Hills nursing home zijn acht bewoners omgekomen. Doordat de airconditioning was uitgevallen in het complex in Hollywood (Florida) liep de temperatuur zo hoog op, dat enkele bewoners een hartaanval kregen.

Toen de hulpdiensten gisteren aankwamen in het verzorgingstehuis omdat  er melding was gemaakt van één overleden patiënt, troffen ze meerdere patiënten aan die al waren overleden. Ook kampten er veel bewoners met ademhalingsproblemen en uitdrogingsverschijnselen. Onder de doden zijn vijf vrouwen en drie mannen in de leeftijd van 70 tot 99 jaar. 

Onderzoek
Het gebouw is ontruimd en de overige bewoners zijn overgebracht naar andere locaties. Volgens de plaatselijke politiesheriff wordt er op dit moment een strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd. 

Op slechts enkele meters van het tehuis ligt een ziekenhuis waar de airconditioning wel werkt. Het ziekenhuis zou hulp hebben aangeboden, maar hier zou het personeel niet op zijn ingegaan.

Inspectie
De nieuwssite Miamiherald meldt dat het niet de eerste keer is dat het verzorgingstehuis kampt met problemen. De gezondheidsinspectie zou de instelling al eens hebben beoordeeld met een 'ver onder de maat'. In de laatste algemene beoordeling, waar onder meer werd gekeken naar het personeel, de brandveiligheid en de gezondheid van de bewoners, werd de instelling beoordeeld met een onvoldoende. 

De gouverneur van Florida heeft hulpverleners in de hele staat opgeroepen om de situaties in alle verzorgingstehuizen te controleren en indien nodig in te grijpen.