Strooier van gifkorrels stoorde zich aan luidruchtige kinderen

Print
Strooier van gifkorrels stoorde zich aan luidruchtige kinderen

Afbeelding: iStock / Politie Aken

De 53-jarige man die woensdag is opgepakt als verdachte voor het strooien met giftige korrels op kinderspeelplaatsen in Aken heeft bekend.

De Akenaar zei tot zijn daad te zijn gekomen omdat hij zich enorm stoorde aan de geluidsoverlast van spelende kinderen in de speeltuin van het Westpark.

Lees ook: Man opgepakt voor strooien gifkorrels in speeltuin

Psychisch ziek
Volgens het openbaar ministerie is niet uit te sluiten dat de man psychisch ziek is. Hij wordt daarvoor binnenkort onderzocht. Voorlopig blijft de Duitser in hechtenis.

Aangehouden
Enkele uren nadat woensdag een foto van de mogelijke dader werd verspreid, kon de politie een verdachte aanhouden. De man woont dichtbij het Westpark. In zijn woning werd het giftige ontstoppingsmiddel aangetroffen dat regelmatig werd gestrooid op speeltoestellen. Drie peuters raakten begin zomer lichtgewond nadat zij in aanraking kwamen met de giftige korrels.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →