MVV: ongeslagen thuisreeks voortzetten tegen topploegen

Print
MVV: ongeslagen thuisreeks voortzetten tegen topploegen

MVV-trainer Ron Elsen Afbeelding: De Limburger/Ermindo Armino

Uiteraard zijn ze zich bij MVV bewust van het bijzondere drieluik dat de club voor de boeg heeft. Drie thuiswedstrijden in één week, en bepaald niet tegen de minste tegenstanders.

Maar trainer Ron Elsen wil waken voor al te veel opwinding daarover. "Wat mij betreft is dit niet veel anders dan de andere wedstrijden die we bijvoorbeeld in oktober spelen." Al te ver vooruit kijken doet hij sowieso niet. "Jong PSV is nu de belangrijkste wedstrijd", zegt Elsen. "Op basis daarvan trekken we onze conclusie voor de wedstrijd tegen AZ. Stap voor stap, zoals we dat altijd doen."

Hoopgevende statistieken
Het thuisduel tegen Jong PSV (vrijdagavond om 20:00 uur( is wat Elsen betreft al lastig zat. "Een topploeg die het in zich heeft om kampioen te worden." Hoopvol is in ieder geval dat MVV afgelopen seizoen geen enkele wedstrijd verloren heeft tegen de drie talententeams in de eerste divisie. En er is nog een hoopgevende statistiek. Sinds eind oktober vorig jaar heeft MVV al geen thuiswedstrijd meer verloren. "Dat moeten we dan nog maar even doortrekken", lacht Elsen.

Fit
Behalve Shermar Martina die na zijn knieproblemen nu weer kampt met een blessure aan zijn achillespees, is iedereen fit bij MVV. Zijn broer Shermaine zal waarschijnlijk weer genoegen moeten nemen met de bank. De afgelopen twee wedstrijden nam die verdienstelijk de honneurs waar voor de afwezige Steven Pereira. Afgaande op de hesjes tijdens de laatste training start Pereira vrijdagavond echter weer in de basis.