Cremeren is het goedkoopst in Kerkrade

Print
Cremeren is het goedkoopst in Kerkrade

Afbeelding: iStock

De kosten voor een crematie kunnen in Limburg aanzienlijk verschillen. De prijzen in onze provincie variëren van 470 tot 1173 euro. Dat blijkt uit onderzoek van PlusMagazine onder 92 crematoria.

Wie kiest voor alléén cremeren zonder gebruik van aula of koffiekamer, betaalt daar bij Schifferheide in Kerkrade 470 euro voor. Dat is niet alleen voor Limburg, maar zelfs voor het hele land de goedkoopste optie. Als je het volledige pakket kiest, inclusief crematie, aula, condoleance en asbestemming, loopt de rekening op tot 1173 euro in Kerkrade. Venray, Baexem, Roermond en Geleen hanteren een prijs van 1298 euro. 

Wirwar
Plusmagazine constateert in het eigen onderzoek dat het moeilijk is om duidelijk te krijgen wat je precies voor een uitvaart kwijt bent, omdat crematoria met een wirwar van prijzen werken. Zo wordt er bij het ene centrum geld gevraagd voor het afspelen van een CD, en wordt er bij het andere centrum geld gevraagd voor het livestreamen op internet.

Ook de prijs van de koffie en de cake na afloop verschilt.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →